Chinese delegatie bezoekt Rodi West Media

Hoog bezoek voor Rodi West Media. Dinsdag 20 augustus was een delegatie van zeven personen uit China te gast op het kantoor van het lokale mediabedrijf in Maasdijk. Het bezoek bestond uit vice-burgemeester Chunyan Mu van de gemeente Dezhou, afgevaardigden van de gemeente en van de lokale media. Zij werden ontvangen door directeur Rick de Vroom, salesmanager Nick van Paassen en hoofdredacteur René de Hoog.

Dezhou is sinds 2016 een zusterstad van de gemeente Westland. Tussen de Chinese stad, met bijna 6 miljoen inwoners, en Westland vindt vooral uitwisseling plaats op het gebied van de agro-sector. Diverse Westlandse bedrijven zijn actief in Dezhou. Met bezoeken over en weer worden de banden tussen de gemeenten aangehaald.

Het bezoek aan Rodi West Media stond in het teken van lokale media. De delegatie luisterde met interesse naar een presentatie over hoe Rodi West Media haar rol als verbinder in de lokale samenleving invult met papieren en online uitgaven. Ook de kwaliteit van de krant en het milieuvriendelijke karakter van het drukproces oogstte bewondering. Omgekeerd vertelde Dhr. Mu over Dezhou en de rol die de gemeente speelt in de Chinese regio.

Het bezoek aan Rodi West Media maakte onderdeel uit van een grotere tour. Na het gesprek in Maasdijk bracht de delegatie een bezoek aan de gemeente Westland en aan het Westlands Museum.