In deze rubriek geven we jou een exclusief kijkje in de Rodi-keuken! Wat houdt ons bezig? Dit keer een dag uit het leven van Debbie van Eijk, redacteur bij Rodi West Media.

Welkom, Debbie! Met wie hebben we precies het genoegen?

“Dank! Mijn naam is dus Debbie, redacteur van Nieuwsblad Westland. In die functie maak ik webcontent en krantenartikelen voor de regio Westland. Dat doe ik bijvoorbeeld door ingestuurde persberichten te selecteren op nieuwswaardigheid en dan te redigeren voor publicatie, maar ook door zelf artikelen te schrijven op basis van informatie die ik verzamel: zowel vanachter mijn bureau als door interviews te houden op afspraak, en soms de straat op te gaan. Het is heel afwisselend.”

Waarom is deze functie helemaal ‘jouw ding’? 

“Ik vind het leuk om met teksten en verhalen over mensen bezig te zijn. Ik geloof dat human interest-verhalen lezers kunnen amuseren, maar ook verbinden met elkaar: je creëert er begrip mee. En als lokaal medium draag je bij aan de verbinding tussen ondernemers en klanten. Verder voorzie je in dit werk inwoners in je regio van belangrijke informatie, bijvoorbeeld over plannen in de lokale politiek. Het is fijn om daarmee een steentje te kunnen bijdragen aan de samenleving.”

Wat is je mooiste herinnering bij Rodi West Media?

“Dat weet ik nog wel! Dat koning Willem-Alexander naar Wijkcentrum Stervoorde in Rijswijk kwam en wij daar als enig lokaal nieuwsmedium voor waren uitgenodigd om verslag te doen. Een unieke ervaring.”

Dat kan ik me voorstellen! Wat maakt het werken voor Rodi West Media nog meer zo leuk?

“Je krijgt veel vrijheid, maar ook verantwoordelijkheden. Als team gaan we er allemaal voor; we willen de mooiste mogelijke producten neerzetten. Als er iets tegenzit, helpen we elkaar. Zo is werken altijd leuk.”

 Wil je zelf nog iets kwijt? Pak je moment! 

“Eigenlijk wel: ieder mens moet aan het eind van zijn leven minstens één keer in de lokale krant hebben gestaan!”

Denk jij nu: ja, dat wil ik óók en heb je een mooi, ontroerend of grappig verhaal te delen uit de regio Westland of omstreken? Meld je dan bij de redactie van Rodi West Media via redactie.westland@rodi.nl!