Maatschappelijke betrokkenheid van Rodi West Media

Bij Rodi draait alles om mensen. Van onze trouwe lezers tot partners en ons eigen personeel: we geven onze mensen graag extra aandacht. En zo dragen we ook de lokale maatschappij een warm hart toe. De verbinding leggen tussen inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties, dát is waar we bij Rodi voor staan.

Hoe ziet dat er dan uit? We schetsen graag enkele samenwerkingen waar we trots op zijn en met een warm gevoel op terugkijken.

Varend Corso Westland

Het Varend Corso Westland, een jaarlijks terugkerend bloemencorso, is hét visitekaartje voor het hele Westland. Het meerdaagse evenement spreekt veel verschillende doelroepen aan om met elkaar te genieten van het spektakel. Het Varend Corso sluit goed aan op onze missie de lokale samenleving te verbinden. Rodi West Media is in 2024 opnieuw sponsor van het Varend Corso. In samenwerking met de organisatie geven we een speciale bijlage uit vol verhalen over het corso en achtergrondverhalen van de deelnemers.

Ponyweide Rijswijk

In Rijswijk wilden Brigitte Goudsmith en haar man – die de Ponyweide aan de John F. Kennedylaan beheren – een nieuwe waterleiding installeren. Eén ‘maar’: de kosten liepen in de duizenden euro’s. Samen met een buurtbewoner besloot het stel om lege flessen in te zamelen. Nieuwsblad Rijswijk en Rodi.nl/Rijswijk publiceerden over het project. Het artikel werd ook gelezen door medewerkers van de Rijswijkse gemeentewerf. Bingo! Zij konden direct vier vuilniszakken vol met lege flessen leveren en beloofden dat de komende periode te blijven doen. Tot slot deed ook de Rotary een duit in het zakje, waardoor aan het einde van het jaar de leiding aangelegd kon worden. Zo brengt Rodi in Rijswijk mensen bij elkaar!

Beursvloer Westland

Veel Westlandse bedrijven maken werk van hun sociale betrokkenheid. Bijvoorbeeld door op Beursvloer Westland matches te maken met organisaties, stichtingen en instanties. Daarbij worden – met gesloten beurs – diensten of kennis uitgewisseld met als doel de mooie (vrijwilligers)initiatieven in de regio te ondersteunen. Rodi steunt de Beursvloer niet alleen met aandacht en content, maar ook door aanwezig te zijn op de beurs en actief te ruilen met de andere aanwezigen. Daar komen mooie, onverwachte samenwerkingen uit.

Toekomstig talent

Naast het lokale goede doel draagt Rodi ook aanstormend talent een warm hart toe. Zo worden er gastlessen gegeven voor hbo-studenten. Ook zijn we regelmatig te vinden op stagemarkten in de regio en ondersteunen we alumni-events. Tot slot geeft Rodi studenten regelmatig een exclusief kijkje in de keuken. Zijn ze enthousiast? Dan gaan we graag met hen in gesprek over ons ruime aanbod stageplaatsen.

Weten hoe de Rodi Groep nog meer maatschappelijk verantwoord onderneemt? Blader dan eens door ons MVO-verslag!