Rick de Vroom en Rene de Hoog Rodi West Media

Uitgeverij West Media heet vanaf nu Rodi West Media. Tegelijk met de nieuwe naam wordt ook een nieuwe huisstijl doorgevoerd. Zo zijn zowel de huis-aan-huisbladen als de bijbehorende lokale websites ultiem met elkaar verbonden, mét behoud van het vertrouwde karakter.

“De afgelopen jaren hebben we als bedrijf grote stappen gemaakt, vooral op het gebied van online”, vertelt directeur Rick de Vroom. “Als onderdeel van de Rodi Groep doen we dat via onze regio’s op Rodi.nl en de bijbehorende socials. Het is daarom een logische stap om het woord ‘uitgeverij’ – dat vooral aan papier doet denken – te laten vallen en de naam van onze nieuwssite Rodi.nl aan ons merk toe te voegen. Daarom wordt onze nieuwe naam Rodi West Media.”

De kranten zijn ook vernieuwd. Hoofdredacteur René de Hoog: “De namen van de huis-aan-huisbladen veranderen mee: in ‘Nieuwsblad’ plus de naam van de regio. Dus: ‘Nieuwsblad Westland’, ‘Nieuwsblad Den Haag’ en ‘Nieuwsblad Schiedam’. Dat benadrukt de verbinding met de lokale samenleving.” Ook hebben de kranten een nieuwe stijl gekregen, mét link naar Rodi.nl. “De nieuwe stijl is fris, modern en helemaal in lijn met het lokale, benaderbare en crossmediale karakter van Rodi West Media.”

Logo vol kernwaarden

Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuw logo. In dit logo zitten de kernwaarden van Rodi West Media verwerkt. “De cirkels staan voor de lokale kranten en het samenbrengen van de lokale samenleving”, aldus Rick. Een ander onderdeel van het logo is de heraut Rodi; de brenger van het laatste lokale nieuws. Hij staat al geruime tijd op nieuwssite Rodi.nl en sinds deze week ook op de lokale kranten van Rodi West Media.

Rodi West Media is al geruime tijd een trots onderdeel van de Rodi Groep en met deze nieuwe naam wordt die eenheid versterkt. Rick: “We blijven dezelfde ijzersterke lokale producten maken – in print en online – en we doen dat nog steeds met dezelfde geweldige mensen. Maar dan wel in dit nieuwe jasje waarmee we meer duidelijkheid scheppen voor onze lezers en onze adverteerders nog beter kunnen bedienen. Vanaf nu is Rodi dé naam op het gebied van lokaal nieuws en lokaal adverteren.”

Lift mee op ons lokale bereik

Rodi West Media geeft onder meer veertien lokale huis-aan-huiskranten uit en voorziet via Rodi.nl negen gebieden dagelijks van lokaal online nieuws. Daarmee bereikt het bedrijf een groot deel van de lokale gemeenschap in het gebied. Meeliften op dit bereik? Neem dan vrijblijvend contact op met de media-adviseurs via info.rwm@rodi.nl.